Bodor Tamás

Hogy hogyan is kezdtem??? Hát az alapokat még a '80-as években kaptam Pápán, nagybátyámtól, mivel Ő ott helikopteres volt. Vadászpilóta szeretett volna lenni, de sajnos az utolsó pillanatban baleset érte, és így csak helikopterrel repülhetett (de Kositzky tábornokkal repült még MiG-15 UTI-val!). Az alapokat itt, Kecskeméten kamatoztattam, mikor kimentünk "Nyomásra" repülést nézni... Sok egyest szereztem ez miatt az általános iskolámban, de megérte (utólag belegondolva is).

Sokszor beszélgettük már társaimmal, hogyha abban az időben ilyen technikával, és lehetőségekkel tudtunk volna fényképezni, miket meg tudtunk volna örökíteni...

Akkor gyerekfejjel sok minden szerettem volna lenni, de mégis a szakmunkát választva lettem villanyszerelő. Néptáncos múltamból ismertem meg Langó Viktor barátomat, aki elcsalt, és így lettem a vitorlázórepülő társadalom egyik tagja. Ő azóta már aktív tagja a kecskeméti "Puma" vadászpilóták társaságának.

Jelenleg a Kecskemét és Vidéke Aero Klub (KVAC) tagja vagyok.

2009 januárjában barátaimmal megalapítottuk a Vitéz Máthé László Virtuális Repülőezredet (VML-vrb), ahol rendszeresen repülünk más klubhoz tartozó virtuális vadászpilótákkal együtt is.

vissza